Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
sokan azért nem sztrájkolnak,
  2007-12-17 07:28:01, hétfő
 
  Gaskó István: sokan azért nem sztrájkolnak, mert megfenyegetik őket
[2007.12.16]

A sztrájkra készülő szakszervezetek a képviselők lelkiismeretében bíznak, de felkészültek arra, hogy a végsőkig kitartsanak

- A parlament döntésétől teszik függővé, hová fejlődhet a sztrájk. Korábban az is elhangzott, a képviselők lelkiismeretében bíznak, és nem tartják elképzelhetetlennek, hogy a Ház végül nemet mond az egészségbiztosítási törvényre. Még mindig így gondolják?

- Nem zárom ki, hogy így lesz, és most a nagyobbik kormánypárt képviselőiről beszélek - mondta Gaskó István, a Liga elnöke. - A módosító indítványok szavazásánál is csak egy-két szavazaton múlott, hogy az igenek kerültek többségbe. Ez pedig azt jelzi, hogy a Szili Katalin javaslata, amellyel elhalasztaná a végszavazást, számukra is elfogadható javaslat, számunkra pedig a sztrájk felfüggesztését megérő megoldás lenne.

- Beszéltek Szili Katalinnal erről a napokban?

- Nem négyszemközt, hanem még novemberben, a hat szakszervezeti konföderációval együttesen.

- A házelnök halasztási javaslatát azonban csak a napokban tette. E szerint nála termékeny talajra hullott a javaslatuk?

- Úgy érezzük, Szili megértette azokat a kifogásokat, melyeket a szakszervezetek tettek, és szerintünk ő érzékenyebb ezekre a jelzésekre.

- Mi lesz, ha minden erőfeszítésük ellenére a Ház megszavazza a törvényt?

- Abban az esetben a sztrájkot szervező szervezetek leülnek, és eldöntik, milyen nyomásgyakorló eszközöket használnak a későbbiekben. A kalapban sztrájkok és minden jogi eszköz benne van, de erről most még nem szeretnék többet mondani.


Gaskó István
Gaskó István közgazdász, szakszervezeti vezető 1990-ben kezdte érdekvédői pályafutását - előtte a MÁV-nál dolgozott különféle beosztásokban. A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének alapítója, elnöke. A Liga Szakszervezetek szakszervezeti szövetségnek 1996 óta áll az élén. Nős, egy gyermeke van.- Korábban arról beszélt, hogy a sztrájkolók személyes egzisztenciájukat kockáztatják a fellépéssel. Nem védi őket is a törvény?

- Az a tapasztalat, hogy zsarolják az embereket, sokakat azzal visznek ki a sztrájkból, hogy megfenyegetik őket.

- De kik? A munkáltatók?

- Elsősorban ők, de a kormány sem tétlenkedik ebben az ügyben. A november 21-i sztrájk előtt az MTV tudósítása szerint maga Gyurcsány Ferenc telefonált az MSZOSZ-nek, hogy a velünk együtt sztrájkoló MSZOSZ-tag vasutas szakszervezetet valamilyen módon, de mindenképp vonják ki a sztrájkból.

- És mit szól ahhoz, hogy a kormány igyekezett jelentéktelennek beállítani a sztrájk hatásait?

- Ezzel lekezelik a kockázatokat vállaló munkavállalókat. A kormánynak az számít, hogy a nyomásgyakorlás minél gyengébb legyen: ez azonban egy hosszabb távon gondolkodó kabinetnek semmiképp nem lehet az érdeke.

- És mit szól azokhoz a vádakhoz, hogy politikai tőkét kovácsol a nyomásgyakorlásból?

- Azt, hogy mostanában még egészen kíméletesek velem: 1999-ben például sokkal többet kaptam. Ami pedig a politikai tőkét illeti: 11 éve vagyok a Liga elnöke, azóta már két MSZOSZ-es elnök pártolt át a kormányoldalra. Bizonyára én is válthattam volna már, de nem is tervezem: nem kívánok egyetlen pártba sem belépni, most sem vagyok tag. Amíg itt van rám szükség, itt leszek.



Hozzászólások:

Lala bácsi {2007-12-16 21:57}
A kenyér izét nem találgatással lehet meghatározni,hanem meg kell kostólni és utánna lehet dönteni,hogy valóban milyen az íze.A durva ellenpropaganda, képviselők megfélemlítésére irányuló törekvések sajnos megkérddőjelezik a sztrájk előkészítésének tisztaságát.Azt hirdetik,hogy nem politikai alapu.De igen.A lakóság telefonon tötrénő zaklatása,a képviselők fényképeinek szórása az utakon,szidalmazzásuk,fenyegetésük nem a jó szándékot tükrözi.Végezetűl a sztrájk a lakóságot fogja nehéz helyzetbe hozni.Erre is kellene gondolni a hatalmaskodás fényében.


bozo {2007-12-16 16:38}
SZAKSZERVEZETEK?Mi az?Nem is hallottam még róluk!Én csak egy kis emberke vagyok!


öreg {2007-12-16 13:48}
Az mszmp kormány mellé mmár csak azÁ:V:H: hianyzik.Igaz nekik ott van a REBISZ.Egy kutya!!!.

http://www.reggel.hu/index.php?apps=cikk&cikk=109444
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: lelkiismeretében, jelentéktelennek, megkérddőjelezik, megfélemlítésére, előkészítésének, szakszervezetet, konföderációval, szakszervezetek, felfüggesztését, munkavállalókat, nyomásgyakorlás, ellenpropaganda, kormányoldalra, szakszervezeti, nyomásgyakorló, szidalmazzásuk, hatalmaskodás, hozzászólások, képviselőiről, találgatással, erőfeszítésük, beosztásokban, megfenyegetik, meghatározni, szövetségnek, pályafutását, sztrájkolnak, felkészültek, kockáztatják, kockázatokat, szavazásánál, elhalasztaná, végszavazást, későbbiekben, négyszemközt, fenyegetésük, sztrájkra készülő, képviselők lelkiismeretében, végsőkig kitartsanak, parlament döntésétől, nagyobbik kormánypárt, módosító indítványok, igenek kerültek, sztrájk felfüggesztését, házelnök halasztási, napokban tette, szakszervezetek tettek, sztrájkot szervező, kalapban sztrájkok, sztrájkolók személyes, velünk együtt, kormány igyekezett, Gaskó István, Szili Katalin, Beszéltek Szili Katalinnal, Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének, Liga Szakszervezetek, Gyurcsány Ferenc,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Még csak most kezdődik a nap  Bounty krémes  Szívem  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Akik bántanak téged  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  Bertolt Brecht -től idézet  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png cica  Fekete-erdő desszert  Nevem  Julian Brass gondolata  Hiányzik  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Idő  Nem méltó hozzád  A boldog családok mind hasonló...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kislány  Az engedelmesség miért nem vál...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Esti kép  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Minden harmadik...  Kövesd a cowboyt!  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Png csokor  Irgalom és ítélet  Png fotel  Png cica  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Egy hatékony szolga  Albert Einsteinről  Png lepke  Mi lenne ha  Akik bántanak téged  Png nő  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Png lepke  Elköszönt  Paul David Tripp Április 20  Németh László tollából  Az igazi szeretetért rendszeri...  Esti kép  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Boldog születésnapot a ma ünne...  Akik bántanak téged  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reggel van  Paul David Tripp Április 19  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Nem számIt 
Bejegyzés Címkék
sztrájkra készülő, képviselők lelkiismeretében, végsőkig kitartsanak, parlament döntésétől, nagyobbik kormánypárt, módosító indítványok, igenek kerültek, sztrájk felfüggesztését, házelnök halasztási, napokban tette, szakszervezetek tettek, sztrájkot szervező, kalapban sztrájkok, sztrájkolók személyes, velünk együtt, kormány igyekezett, sztrájk hatásait, kockázatokat vállaló, nyomásgyakorlás minél, hosszabb távon, politikai tőkét, kenyér izét, durva ellenpropaganda, sztrájk előkészítésének, lakóság telefonon, képviselők fényképeinek, lakóságot fogja, hatalmaskodás fényében, mszmp kormány, lelkiismeretében, jelentéktelennek, megkérddőjelezik, megfélemlítésére, előkészítésének, szakszervezetet, konföderációval, szakszervezetek, felfüggesztését, munkavállalókat, nyomásgyakorlás, ellenpropaganda, kormányoldalra, szakszervezeti, nyomásgyakorló, szidalmazzásuk, hatalmaskodás, hozzászólások, képviselőiről, találgatással, erőfeszítésük, beosztásokban, megfenyegetik, meghatározni, szövetségnek, pályafutását, sztrájkolnak, felkészültek, kockáztatják, kockázatokat, szavazásánál, elhalasztaná, végszavazást, későbbiekben, négyszemközt, fenyegetésük, fényképeinek, tapasztalat, elfogadható, fellépéssel, sztrájkolók, kormánypárt, kíméletesek, kifogásokat, indítványok, tétlenkedik, munkáltatók, megszavazza, érzékenyebb, novemberben, kitartsanak, szervezetek, tisztaságát, döntésétől, együttesen, halasztási, tudósítása, valamilyen, igyekezett, javaslatát, sztrájkból, mindenképp, elsősorban, telefonált, megértette, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3065
  • e Hét: 17295
  • e Hónap: 28406
  • e Év: 181902
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.